top of page
Търсене

ПлаМнина става на една година!

Актуализирано: 23.05.2021 г.

Честит рожден ден, плаМнинари!


Точно преди една година след много упорство, усилия и премеждия основахме Фондация „ПлаМнина“. Нашата мисия е да предоставим незабравими планинарски преживявания на всички деца и особено на тези, които никога не са се докосвали до магията на планината. Дългосрочно ние целим да възпитаме любов към природата и планината у по-малките и да ги вдъхновим да водят активен и здравословен начин на живот. За една година успяхме да направим това възможно няколко пъти въпреки хаосът, през който светът премина и все още преминава.


Летен лагер „Врачански Балкан“ 2020 стана факт от 13 до 20 юли. Наш дом бе Младежката база в село Очин дол, където прекарахме 8 дни, изпълнени с преходи, обучения по биоразнообразие, астрономия, география, бивакуване, първа помощ , планинарство, творчество и много други. В лагера се включиха 14 плаМнинари и 10 обучители.


Лагерното приключение беше началото на нови приятелства и създаването на общност, която за една седмица успя да се превърне в сплотен екип, който всеки ден се учеше, израстваше и забавляваше заедно.

След направените анонимни анкети преди и след лагера на лагеруващите, с радост установихме, че ЛЛ „Врачански Балкан“ 2020 им е повлиял в положителна насока.