нд, 06.06 | Вазова екопътека, 2284, Bulgaria

По следите на изчезналото море: Бовска Скакля и Вазовата екопътека

Вече е лято и ни се ходи на море! Ще отидем заедно, но не къде да е, а на върха на планината по следите на изчезналото море, което някога се е намирало на мястото на Понор планина!
Регистрацията е затворена
По следите на изчезналото море: Бовска Скакля и Вазовата екопътека

Час и място

6 юни, 08:00 Гринуич+3
Вазова екопътека, 2284, Bulgaria

За събитието

Вече е лято и ни се ходи на море! Ще отидем заедно, но не къде да е, а на върха на планината по следите на изчезналото море, което някога се е намирало на мястото на Понор планина! Ще тръгнем с влака през красивото Искърско дефиле, а на Гара Бов ще се отправим нагоре към скалите по Вазовата екопътека. Нашето изкачване ще ни награди с уникални гледки на водопад Бовска Скакля и Искърското дефиле! Веднъж изкачили скалите, ще се отдадем на рисуване с акварел и заслужен собственоръчно приготвен обяд на огън. В следобедните часове ще се отдадем на изучаване на скалите, които са били дъно на някогашното море, и ще се впуснем в търсене на фосили! 

Повече детайли за събитието:

 - Кой? Деца, 10-17 години - Къде? Вазовата екопътека, Искърско дефиле - Кога? Неделя, 6ти юни - Начало: 08:00, Централна ЖП Гара, София - Колко? Събитието е напълно безплатно за всички плаМнинари.

При желание всеки може да направи дарение на сметката на фондацията или на място. Ние сме ви предвидили планински водач, туристическа застраховка и обяд. Вие си предвидете около 6 лева за влак в двете посоки.

Запиши се за участие тук: https://forms.gle/hKEEM7gMSduJ9mWC7

Необходима екипировка: раница, удобни обувки, две тениски, яке, дълъг панталон, полар или суичър, слънцезащита, шапка, вода, храна, джобни пари.

Програмата е подходяща за деца и ученици, а преходът и теренът са съобразени с техните възможности. При лоши метеорологични условия Фондацията си запазва правото на промяна.

Споделете това събитие